lakossági termékeink

Egyedi megoldások, extrém méretek

Kétszárnyú kapunyitó kiválasztása

A Multi Door Kaputechnikai Kft. több, mint egy évtizede gyárt kétszárnyú kapukat és automatizálja is őket.

A pontos és szép kapu elkészítéséhez a méreteket pontosan kell megadni. A precíz méretek, a vízszintesek és a függőlegesek tartása, az erő átvitel szempontjából elengedhetetlen. A mellett, hogy így a leghatékonyabb működés valósul meg, a meghibásodás is minimálisra csökken. Természetesen nagyon fontos a karbantartás is, ahogy az autónál is kell bizonyos menet-kilométerenként a tisztítás, az olajcsere, a mozgó, kopó alkatrészeknél a kenés, a kapuknál is elengedhetetlen.

 A méreteket, mivel fém szerkezetről beszélünk, milliméterben szokták megadni. A legtöbb esetben szimmetrikusan helyezkedik el a szerkezet, ám a pontosság miatt, valamint az egyedi esetekben fontos is, hogy mind két oldalon meg kell mérni ugyanazokat a méreteket.

  1. méret: A kapu forgáspontjának és a pillér messzebb lévő szélének a távolsága, ez a méret megmutatja, milyen mélyen van a kapu.
  2. méret: A kapu forgáspontja, és a pillér közelebb eső méretének a távolsága, ez egy kicsi érték.
  3. méret: A pillér szélessége
  4. méret: A kapu pillérjétől a fal távolsága. Illetve a nyitási szög miatt, fontos előre jelezni, ha kiskapu, vagy gyalogos bejárat van a kapu mellett.
  5. méret: A kapu szárnyak hossza, a belső nyílás szélesség.

Ezekre az adatokra azért van szükség, mert így lehet megtervezni, hogy milyen motort, és hova lehet rögzíteni a kapunál. Az új kapuk esetén, pedig már a kialakításánál kell erre figyelni.

Fontos irányelvek, amiket érdemes figyelembe venni a választásnál:

Ha, olyan a kapu kialakítása, hogy nem tud rajta átfújni a szél, és vitorla hatás lép fel, mindenképpen szükséges kialakítani záróirányú fizikai ütközőt. A meghajtó motorok ebben az esetben 230 Voltosak legyenek.

Amennyiben a meglévő kapu nehezen nyílik kézzel, nem az automatizálás a megoldás. A kapunyitómotor nem erőgép, ilyen esetben a kapunyitó motorok élettartama nagyon rövid lesz. Nehezen nyíló kapuszárnyak esetén a kaput kell rendbe tenni, kijavítani, úgy, hogy kézzel is könnyen nyitható legyen.

A 24 Voltos motorokat csak abban az esetben vásároljunk és telepítsünk, ha a kapuszárnyat a teljes úthosszon, akadály mentesen, szorulás és akadály nélkül lehet mozgatni. A Murphy törvények értelmében, ami most szorul vagy akad az később még jobban fog akadni, ebben az esetben pedig a nyomatékhatároló folyamatosan vissza fog nyitni.

Amennyiben nincs egyéb akadály, mindenképpen célszerű fizikai ütközőt tenni, mert stabilabban zár a kapu. Ezen felül egyéb kérdése, kérése merül fel, mindenképpen kérdezze meg a szakembert!

KAPcsolat

Szolgáltatásainkról és termékeinkről bővebben, érdeklődjön elérhetőségeinken.

TELEFON +36 20 555 6667
CÍM 2030 Érd, Egervári utca 21/A

Hibabejelentés:

Tel:+36-20-555-6667

Hétvégén is ünnepnapokon:

Szerződött partnereink részére 24 órás ügyeletet biztosítunk!